Inland Symposium op CTT

Op 28 september a.s. organiseert CTT met het Havenvedrijf Rotterdam het 1e Inlandlinks Symposium op de Combi Terminal Twente in Hengelo. Get a taste of Inlandlinks.

Opening uitbreiding CTT

Op 27 september aanstaande opent onze kroonprins Willem Alexander de uitbreiding bij CTT.

Bijgaand het persbericht van de RVD op de website van het Koninklijk Huis: http://www.koninklijkhuis.nl/nieuws/nieuwsberichten/2012/augustus/prins-van-oranje-opent-uitbreiding-van-combi-teminal-twente-bv/

Op 29 september a.s. is er een open dag op het industrieterrein Twentekanalen en kunnen mensen een kijkje nemen op een moderne inlandterminal.

Op de onderstaande link zijn meer mededelingen te lezen: http://www.ctt-twente.nl/prins-van-oranje-opent-uitbreiding-van-combi-terminal-twente-bv

 

ECT, OOC en Danser zetten containerreus in op binnenvaart

p1050085Op 21 oktober heeft het koppelverband Hermina/Hermina 1 varend voor Danser Benelux (onderdeel van Danser Group) voor een proefreis de Osse Overslag Centrale (OOC) en Trimodal Container Terminal Venlo (TCT Venlo) aangelopen. Het grote schip bestaat uit zowel een motorschip als een duwbak met een gezamelijke lengte van maar liefst 186 meter en heeft op zijn proefreis 270 containers (teu) aan boord. De bak gaat lossen en laden in Oss en het motorschip zelf zal gaan lossen en laden in Venlo. Europe Container Terminal (ECT), de eigenaar van TCT Venlo, en OOC bieden zo een passend antwoord op de vraag om meer containers van en naar het achterland van Rotterdam slimmer en duurzamer te vervoeren.

Lees meer...

MCS promotie dagen

Op 8 & 9 november jongsleden heeft MCS deelgenomen aan de Promotiedagen Noord Nederland in Martiniplaza te Groningen.

Lees meer...

ROC Waalwijk start opleidingsproject

Om de bezetting en kwaliteit in de toekomst te garanderen starten Van der Linden en Regionaal Overslag Centrum Waalwijk in september met een 2- jarig MBO- opleidingstraject.

Tijdens dit traject worden de chauffeurs bedrijfs- en klantgericht getraind in zowel theorie als praktijk onderwerpen. Verkeersschool Bax zal de praktische nascholingsmodules gaan verzorgen. Om een goede indruk te krijgen hoe Bax dit gaat doen, heeft Nicola van der Linden alvast een proefles gehad.

Bron: vdlindenroc.nl