VITO Nederland sluit overeenkomst met Nextlogic

Geschreven door VITO-Nederland

VITO Nederland kondigt met enthousiasme een nieuwe samenwerking aan met Nextlogic om de efficiëntie van de containerbinnenvaart in de aangesloten binnenlandse terminals aanzienlijk te verhogen. Met behulp van neutrale, integrale planning streeft Nextlogic naar het optimaliseren van elk bezoek van de binnenvaart aan de bij VITO aangesloten terminals.

 

Beschikbare capaciteit optimaal benutten

Deze innovatieve aanpak stelt terminals en depots in staat hun beschikbare capaciteit optimaal te benutten, terwijl binnenvaartschepen sneller kunnen worden afgehandeld. Deze samenwerking is een belangrijke stap naar een meer efficiënte binnenvaartketen.

Door gebruik te maken van de neutrale integrale planning van Nextlogic wordt de vraag en het aanbod voor de afhandeling van de containerbinnenvaart afgestemd. Barge operators geven vooraf hun rotatie-, bezoek- en ladinginformatie aan Nextlogic door. De aangesloten terminals en depots doen hetzelfde voor hun beschikbare afhandelingscapaciteit. Vervolgens combineert Nextlogic deze gegevens om een optimale planning te maken, die elk kwartier dynamisch wordt aangepast aan de actuele situatie.

 

Meer deelnemers levert meer voordelen

Na een uitgebreide pilotfase hebben VITO Nederland en de aangesloten terminals hun goedkeuring gegeven aan Nextlogic’s integrale planning. Met nog meer deelnemers die op het punt staan zich aan te sluiten, verwacht Nextlogic dat de voordelen van deze vernieuwende werkwijze steeds meer zichtbaar zullen worden.

“Voor de VITO is de integrale planning de weg naar een optimale productiviteit voor iedereen in de Rotterdamse haven. Hoe meer partijen de komende tijd gaan aansluiten, hoe beter dat tot zijn recht kan komen.”

– Thijs van den Heuvel, bestuurslid Vereniging van Nederlandse Inland Terminal Operators

VITO Nederland kijkt uit naar de toekomstige voordelen die deze samenwerking zal opleveren voor de gehele sector en blijft zich inzetten voor continue verbetering en efficiëntie binnen de containerbinnenvaart.

Deel dit bericht met je netwerk