ECT, OOC en Danser zetten containerreus in op binnenvaart

p1050085Op 21 oktober heeft het koppelverband Hermina/Hermina 1 varend voor Danser Benelux (onderdeel van Danser Group) voor een proefreis de Osse Overslag Centrale (OOC) en Trimodal Container Terminal Venlo (TCT Venlo) aangelopen. Het grote schip bestaat uit zowel een motorschip als een duwbak met een gezamelijke lengte van maar liefst 186 meter en heeft op zijn proefreis 270 containers (teu) aan boord. De bak gaat lossen en laden in Oss en het motorschip zelf zal gaan lossen en laden in Venlo. Europe Container Terminal (ECT), de eigenaar van TCT Venlo, en OOC bieden zo een passend antwoord op de vraag om meer containers van en naar het achterland van Rotterdam slimmer en duurzamer te vervoeren.

TCT Venlo en OOC (Nooijen Groep) hebben met de inzet van dit koppelverband de krachten gebundeld. Er zullen in het begin twee reizen per week worden gemaakt, waarbij steeds de bak bestemming Oss heeft en de boot bestemming Venlo. Op deze wijze kan het vervoer tussen zeehavens en achterland efficienter worden afgehandeld en kan een lagere CO2 uitstoot worden gerealiseerd.

Door de krachten op deze transportas te bundelen ontstaat ook de mogelijkheid om slimmer met de beschikbare containers om te gaan en leeg vervoer terug te dringen. De capaciteit van het schip kan toenemen tot 360 containers. Daarmee is dit koppelverband het grootste binnenvaartschip dat wordt ingezet voor vervoer binnen Nederland.

De infrastructuur op deze as wordt met dit schip optimaal benut. De "nieuwe"sluis te Lith laat 200 meter toe en wordt met dit schip dus vrijwel geheel gevuld. Een betere benutting van infrastructuur is ook geheel in lijn met de aandachtspunten van het Strategisch Platform Logistiek.

Als de proefvaart slaagt zal in week 44 het vaarschema in werking treden.

Bron: ooc.nl